ADVERTISING

TEMAN SAYA DI BLOGGER

~I-CitY~

Sabtu 09/10/2010

Selepas pulang dari kerja, Ikut Family ke NSK untuk beli barang-barang dapur. Masa ni kene lah belajar serba sedikit macam mana nak cari barang-barang dapur. Hehehehe...Nanti senang, bila dah tau cari tau masak pulak...:)

Singgah ke Masjid Amaniah Selayang untuk menunaikan Solat Zohor. Ada bunyi panggilan di telefon bimbitku....Bunyi lagu Maher Zain- Open Your Eyes...tengok di skrin ....... Call. Ajak my family datang rumah kebetulan last raya hari itu. Kebetulan hari itu dia ada di rumah dan saya terus berbincang dengan family. Family kata okies, saya maklumkan dengan dia. Dia sangat busy.

Lama juga berkunjung ke rumah dia. Hampir jam 7 baru pulang ke rumah. Sebelum itu singgah semula ke Masjid Al-Amaniah Selayang untuk menunaikan Solat Asar.


=========================================================================


Telefonku berbunyi lagi, kali ini bunyi mesej pulak...

My Brother mesej : Alang hari ini kita pergi I-City nak? 
Alang : Boleh juga, alang tanya mak dulu!!!
My Brother : Okies...boleh...
Alang : Mak kata okies, tapi nak ke Giant dulu beli barang untuk adik.
My Brother : Okies, dalam kul 9 lebih la kita pergi?
Alang : Okies angah...bereh...:)


Selepas menunaikan solat maghrib dan Isyak di rumah, masing-masing bersiap. Tepat jam 10 malam On The Way ke sana. Perjalanan agak jauh jugak lah...banyak kereta. Malam-malam dengan suasana yang sangat sejuk.


Sampai disana, yuhuhuhuhuhu.....sangat cantik dengan pokok-pokok yang diterangi dengan lampu-lampu yang sangat cantik...Dah macam dalam suasana salji di Overseas.


















~J@L@n-J@L@n KenDuri KaHwiN~

Ahad 10/10/10


Hari ini penuh dengan aktiviti, masa sentiasa terisi dengan kenduri kahwin. Sok Sek Sok Sek mesti dengar kompang kawin. Terasa teruja bila melihat pasangan dua sejoli tu naik ke pelamin. Hehehehe...


Kenduri yang pertama ke Kenduri Anak Pak Mail. (Merupakan tuan ampunya gerai makan yang saya selalu kunjugi. Jemputan khas untuk warga kerja Ez Qurban Sdn Bhd). Detik manis tidak terakam diatas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan.


Kenduri ke dua ke rumah kenduri Kak Ummu. Rakan seperjuangan lama sejak mula saya praktikal di IKIM. Alhamdulillah akhirnya ke jinjang pelamin juga. Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat. Sangat seronok dan cantik pengantin pada waktu ini. 




Sedikit kenangan yang sempat dirakamkan bersama pengantin. Terserlah keserian pengantin. Saya, Kak Shima, Kak Arlin dan Liza sempat bersama-sama.

====================================================================================



Pulang ke rumah ambil mak, abah dan adik untuk ke kenduri rakan sekerja di tempat lamaku bekerja dahulu. Hubungan tetap akrab walaupun jauh. Akhirnya sampai juga ke rumah pengantin walaupun lambat tepat jam 4.15 minit petang.


Musibah menimpa apabila ayahku terlanggar belakang kereta wira. Mujur tidak teruk sangat, kami semua selamat. Kereta melompat apabila ayahku tekan padel minyak serentak tolak gear ke D. Bumper kereta lari sedikit dan bonet depan terangkat. Alhamdulillah lampu, logo perdana tidak pecah. 






Sambung ke cerita kenduri kawan, datang-datang terus call pengantin. Hehehe..mujur pengantin ada tengah bergambar-gambar. Jumpa ayah dan ibu pengantin terus makan. Selesai makan saya bergambar dengan kak elly. Alhamdulillah akhirnya walaupun banyak dugaan yang menimpa bersatu jua. Allah itu Maha Kaya dan Maha Mengetahui dan yang terbaik untuk hambanya. SELAMAT PENGANTIN BARU KAK ELLY. SEMOGA BERBAHAGIAN DAN BERKEKALAN HINGGA AKHIR HAYAT.

~BinGkis@N KeN@NG@N BiRtHD@Y P@Rty R@FiQ & M@K@N-M@K@N Di RuM@HkU~


SELAMAT HARI LAHIR MUHAMMAD RAFIQ AIMAN... Anak buaH kesayangan pengarag jantungku. Hehehehe...Al-maklumlah anak buah yang pertama dan merupakan cucu pertama juga untuk mak dan abahku dan adik-beradikku.

Sukanya dia ye..hehehehe

 

Makin besar makin geram, makin besar makin comel, suka dengan gelangat dan geletah budak-budak kecik yang nak membesar nih. Macam-macam perangai dia tunjuk.
Teman rapat, kenalan rapat dan kawan-kawan lama dan yang dekat yang saya sempat jemput dan saudara-mara.

Tetamu pertama yang datang Abai Os, memang sangat lama tak berkunjung ke rumah dalam 2 tahun juga tak jumpa. Akhirnya dapat juga jumpa tahun nih. Datang juga akhirnya. Anak-anak dia pun dah besar. Lama tak jumpa kak sara seorang business women. Sangat aktif dalam pembikinan kek. Ummu Bakes Shop menjual secara online, dan sangat kreatif dalam pembikinan dan corak-corak yang pelbagai. Sangat sedap. Antara kek-kek yang pernah direkanya seperti ini...Nyum..nyum....

Inilah Kak Sara yang saya cakapkan (Wife Abg Faizal) 
Gambar kenangan bersama anak-anak Abai dan Kak Sara

Saudara-mara mula datang dan memeriahkan rumahku. Makanan yang kami hidangkan ialah Bihun Sup, Mee Kari, Nugget, Kentang, Roti Jala dan banyak lagi.

Nana dan Lan akhirnya kami berjumpa juga. Kawan lama yang sangat rapat. Akhirnya tamat persekolahan mereka Couple. Seronoh sangat bila dapat tahu sampailah sekarang. Thanks sangat datang. Walaupun lama tak jumpa kami tetap rapat. Thanks sahabatku. Dua-dua saya kenal dan rapat. Semoga berkekalan dan dipercepatkan ikatan yang sah. Amin. :)

Selepas maghrib tetamu yang sangat istimewa datang dan sangat gembira hati saya waktu ini. Kelam kabut pun ada. Akhirnya sempat juga berkunung ke terataku walaupun kami jarang berutusan. Oleh kerana keterbatasan waktu dan sibuk dengan hal masing-masing jarang untuk bertanya khabar antara satu sama lain. Tetapi walaupun jauh ingatan tetap terpahat di dalam hati.

Teringin untuk berkongsi sedikit gambar bersama insan istimewa dan keluarga yang datang kerumah ini tetapi demi menghormati apa yang ia lakukan sekarang hanya cerita sahaja yang dapat saya kongsikan. Saya sangat menghormati setiap apa yang dia lakukan. Thanks for coming.